2012-10-31

Tacotisdag

Igår gjorde Adam och jag tacos (tortillas) till middag. Sedan en tid tillbaka har vi blandat egen tacokrydda (efter att jag upptäckte att den ingrediens det finns näst mest av i köpekryddan är druvsocker), men nu tog vi steget längre och gjorde egna tortillabröd (LCHF). Nästa gång ska vi göra egen tacosås också. Hur som helst blev det väldigt gott och jag kommer aldrig gå tillbaka till de färdigköpta tacosakerna.

Hemlagad tortilla! Den höll ihop mycket bra
när man vek ihop den kring fyllningen.
Tacokrydda (receptet är taget härifrån)
1,5 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
2 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk lökpulver
2 krm cayennepeppar
2 tsk paprikapulver

Blanda ihop alla kryddor. Kryddblandningen räcker till ungefär 400 gram köttfärs (givetvis beroende på hur stark smak man vill ha).

LCHF-tortillabröd (receptet är taget härifrån)
4 stora eller 8 små bröd

4 ägg
1 dl creme fraiche
0,75 dl mandelmjöl
0,5 dl fiberhusk
0,5 tsk salt

Vispa äggen pösigt och blanda i creme fraichen. Blanda ihop de torra ingredienserna (mandelmjöl, fiberhusk och salt) och vispa ner det i blandningen. Låt smeten svälla i 10 minuter. Fördela smeten på två bakplåtspappersklädda plåtar. Använder du bakplåtspapper av papper kan du eventuellt behöva olja in bakplåtspappret. Lägg ett annat bakplåtspapper över och kavla ut smeten tunt. Behåll det övre bakplåtspappret på och grädda i 150 grader i 8-10 minuter. Gör samma sak med den andra plåten. Skär sedan brödet i valfritt antal delar, beroende på önskad storlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar