2013-03-13

Het gryta

Igår svängde jag ihop en fantastiskt god gryta av det vi hade hemma som fick puttra på spisen i många timmar (runt 5 timmar tror jag det blev).

Het gryta (LCHF och mejerifri)

En stor klick smör (kan bytas mot kokosfett för 100 % mejerifritt)
En förpackning grytbitar (nöt)
Ett paket bacon
En gul lök
Tre klyftor vitlök
En burk krossad tomat
En burk kokosmjölk
En stor skvätt vittvinsvinäger
En klick sambal oelek
En klick dijonsenap
Champinjoner
Broccoli
Ev. lite vatten

Stek grytbitar och bacon i smöret (du kan steka direkt i kastrullen du ska använda). Klyfta löken och blanda i. Skiva vitlöken och sätt ner i grytan. När köttet fått fin stekyta kan du hälla på tomatkrossen och kokosmjölken. Häll på vittvinsvinäger. Blanda i sambal oelek och dijonsenap. Låt allt koka upp utan lock. Lägg sedan på locket och låt småputtra under många timmar (ungefär 4-5 timmar, tills köttet är nästan faller isär). Med ungefär 15 minuter kvar kan du lägga i champinjonerna och broccolin, späd eventuellt med vatten så att grytan kan fortsätta puttra. Ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar