2013-02-20

Dripp, dropp, dripp, dropp...

Förra veckan var vår husvärd och ringde på två gånger. Båda gångerna för att kolla om det läckte vatten i vårt badrum. De som bor rakt ovanför oss hade tydligen först observerat att det droppade vatten från ventilationen och någon timme senare kom det vatten lite överallt i fogarna i badrummet. Logiskt sett borde det ju drabba oss också, eftersom vi bor längst ner i huset. Men ingenting.

I måndags märkte vi att det började droppa lite från vårt badrumstak, så vi ringde hit husvärden. Han berättade att de precis hittat vattenläckan, så högt upp som på våning 7. Han hade ingen aning om hur länge det läckt vatten och samlats i väggarna hos de som bor på entréplan (dvs en våning ovanför oss). Orsaken till att det inte kommit till vår ventilation i badrummet var tydligen för att vi har helt egen ventilation som inte är ihopkopplad med de andra lägenheterna. Men till slut hade vattnet ändå sipprat ner längsmed vattenrören.

Hur som helst punkterade husvärden vårt tak, klämde ut vattnet som samlats (det var inte mer än drygt en liter) och idag ska det komma hantverkare och skrapa bort målarfärgen i taket. Jag vet inte om de kan måla om redan idag, eller om det måste torka först. Jag är bara glad att det allra mesta vattnet stannade en våning ovanför oss, så att vi slipper en totalrenovering av badrummet!

Fördelen med att bo i hyresrätt? Vi behöver inte göra någonting själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar